San Sebastiàn

San Sebastiàn

 

Gaan we naar Spanje?! Hoe ver is dat wel niet? Oké toch niet zo heel erg ver als we dachten. Tijdens het surfkamp was er een uitje dat naar het Spaanse San Sebastiàn ging. Hmm, dit konden we niet missen.

 

Blijkbaar was het echt een hotspot in Spanje, maar dat wisten we vooraf niet. Het is best wel heel erg toeristisch en er is veel te doen (en eten). Wij hebben vooral veel gewinkeld, veel bekende winkelketens als Zara, Bershka en Pull and Bear. Maar er zijn ook genoeg kleine Spaanse boetiekjes.

 

Na een halve dag lang winkelen hadden we alles wel gezien en zijn we maar op zoek gegaan naar een restaurantje. En wat doe je als je in Spanje bent? Precies, tapas. Oké, niet helemaal mijn ding haha. Ik bleek allemaal vieze dingen uitgekozen te hebben… Uiteindelijk had ik dus gewoon geen honger meer omdat ik het allemaal niet echt lekker vond. Gelukkig vonden we aan het einde van de avond nog een ijssalon met roll ijs echt wauw… Veel te lekker. Er wordt ijs vers gemaakt op een bevroren plaat met ingrediënten die je zelf uitkiest. Daarna wordt het opgerold en in een bakje gedaan met allerlei lekkere versiersels erover.

 

Het stadje heeft prachtige toeristische attracties en het kent een rijke, Baskische geschiedenis; de Basken willen onafhankelijk van Spanje zijn. Daarbij komend ook een leuke speeltuin, haha. Die hebben we ’s avonds maar even uitgetest. En de haven is prachtig om ’s nachts naar te kijken. Overal waar je heen kijkt zie je lichtjes en van dat uitzicht kun je optimaal genieten.

 

Als je naar Mimizan gaat of in de buurt van San Sebastiàn komt, is het zeker de moeite waard om een dagje rond te kijken in deze mooie stad!

 

Kusss!

Share:

1 Comment

  1. evelien augustus 2, 2017 / 08:28

    Wat ziet het er leuk uit! Heerlijk zo’n ochtendje shoppen. Wel jammer dat helaas de tapas tegen viel..
    Liefs,
    Evelien

Geef een reactie