Surfin’ around Mimizan

Hi lovies,

Spotting waves around Mimizan! Wat heb ik een heerlijke vakantie gehad. Ik heb alleen maar genoten van het mooie weer, de goede golven en met mijn wc-rolletje over de camping lopen.

Deze zomer ben ik op surfkamp geweest met O’neill Surflife trips. Ik had geen betere vakantie uit kunnen kiezen voor dit jaar. Tijdens de week krijg je surflessen van professionals (met een heleboel humor). Ze kwamen van over de hele wereld: Nieuw Zeeland, Engeland en natuurlijk ook vanuit Nederland. De surflessen bevatten de basis die je nodig had om te kunnen leren surfen. Uiteindelijk is het mij gelukt om te staan, maar ook nog eens te sturen. Echt heel erg gaaf om te doen en nog veel gaver als het daadwerkelijk lukt.

Buiten de surflessen hebben wij ook yogalessen gevolgd. Ik had verwacht dat dit heel erg zweverig en serieus was. Maar we hadden een ontzettend lieve Franse lerares die ons de hele week begeleid heeft. We hadden maar met een klein klasje yoga, maar dat maakte het juist nog relaxter. Het was heerlijk om hierbij je spieren lekker te ontspannen na een dagje surfen. Ook zocht ze een rustgevende plek op en dit was gewoon midden in de bossen. Echt bizar dat om dit middenin de natuur te doen.

De Yogalessen waren niet de enige lessen die we buiten het surfen hebben gehad. We hebben namelijk ook nog een keer skateboardles gehad. Dit was echt zo gaaf. Ik rij al wel een tijdje rond op een pennyboard, maar dit is toch wel heel iets anders. Wel was het heel gaaf en hebben we aan het einde gekeken naar onze leraar en andere begeleiders die super vette trucs konden in het skatepark.

Maaar, dan komt het stuk waarvan wij allemaal niet verwacht hadden dat het zo heftig zou zijn. We zijn op twee avonden na, elke avond uit geweest in Mimizan. Toen we aankwamen leek het echt een doods dorp. Het regende en het was nog vroeg in de ochtend. Maar toen we ’s avonds opnieuw richting de stad liepen, kwamen we erachter dat het heel levendig is. Ze hebben heerlijke cocktailbars, waar we flink gebruik van hebben gemaakt, maar er is ook een club waar je tot de vroege uren kunt blijven hangen.
Wat mij betreft is Mimizan een echte aanrader voor mensen die willen surfen, uitgaan en genieten.

Liefs, Odet

 

Je kunt je eigen surftrip boeken via https://www.surflife.nl/surfcamp-mimizan/

Share:

1 Comment

Geef een reactie